Forside Familieliv Frustreret gymnasieelev: Hvad skal jeg, når jeg er færdig?

Frustreret gymnasieelev: Hvad skal jeg, når jeg er færdig?

1986
0

Hej e-Brevkasse

Mit navn er Minna. Jeg studerer på gymnasiet lige nu, og det er jeg faktisk rigtig glad for, omend det har været nogle drøje år at komme igennem. Jeg er netop begyndt i 3.G, og det er helt fantastisk, hvis jeg skal være helt ærlig. Men jeg kunne nu godt tænke mig at finde ud af, hvad jeg skal bagefter.

Jeg har nemlig ikke lyst til at tage et sabbatår, og derfor vil jeg høre, om I har nogle gode råd til, hvordan jeg finder ud af, hvad jeg skal uddanne mig til, når jeg er færdig?

Knus
Minna


Hej Minna

Lad os få det formelle på plads til at starte med: Tusind tak, fordi du skriver til mig. Det er jeg rigtig glad for. Uden et spørgsmål som dit, ingen e-Brevkasse. Du har dermed smidt en lille indsats i at bevare vores brevkasse. En brevkasse, der hjælper mange mennesker om året.

Nå, nok om det. Nu til dit spørgsmål: Jeg har ikke en ærlig chance for at vide, hvad du skal studere. Det skal du selv finde ud af. Det lyder måske en smule hårdt, men ikke desto mindre er det sand. Jeg er ikke studievejleder, men jeg kan hjælpe dig med at finde de midler, der kan lede dig i den rigtige retning. Din ledestjerne, om du vil.

Det første, du skal gøre, er at skrive nogle emner ned, der interesserer dig. Hvad kunne du godt forestille dig at arbejde med, når du bliver ældre? Når du har en klar definition på, hvad du godt kunne tænke dig, bliver det lettere at finde ud af, hvad du skal gøre.

Hvis du gerne vil arbejde med noget kreativt, kunne det være, du skulle søge ind på en designuddannelse. Vil du derimod gerne være chef, kan du søge ind på denne lederuddannelse.

Hjalp det lidt? Det håber jeg. Jeg synes i hvert fald selv, at jeg har lagt en værdig indsats i, at du finder dit kald her i livet. Det kan være, du skal kontakte en studievejleder, hvis ikke du finder ud af det.

De bedste hilsner
Din brevkasseredaktør

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here