Forside Generelt Gulvvarme under trægulv

Gulvvarme under trægulv

2701
0
gulvvarme

Hej brevkasse

Jeg har et ønske om at etablere gulvvarme i børneværelserne, som er belagt med trægulv. Jeg er i tvivl om isoleringen er gravet dybt nok, og om jeg blot kan brække det eksisterende gulv, og ligge nettet til gulvvarme under? Mit andet spørgsmål er hvordan et afhøvlet gulv vil reagere på der kommer varme under?

tak for jeres fantastiske brevkasse 🙂

/lis

Hej Lis

Tak for ros, det er dejlige du synes om vores initiativ, det er vi glade for.

Angående dit første spørgsmål er det vigtigt at der er gravet dybt nok, så varmen har mulighed for at blive udnyttet rigtigt. Jorden afgiver en masse kulde og det er vigtigt at der er isoleret så dybt nede som muligt, så vi får mest muligt ud af varmen. Hvis du overholde de forskellige dybder og kravene for isolering, kan du sagtens lægge gulvvarme nettet over.

Dit andet spørgsmål, med hvordan gulvet vil reagere er det et godt spørgsmål, og der behøver jeg lidt mere information. Det er vigtigt at vide hvordan gulvet er behandlet, det reagere nemlig forskelligt. Hvis dit gulv er behandlet med en lakbehandling, kan træet godt give sig hvis det får varme, og lakken kan sprække. Hvis gulvet derimod er behandlet med olie eller lud, kan træet også give sig, men det vil ikke kunne ses, på samme måde som med lakken. Få eventuelt en gulvsliber til at vurdere om gulvet er egnet til at være opvarmet.

Mvh. Mads fra E-brevkasse

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here