Forside Generelt Hjælp til kørekort

Hjælp til kørekort

2736
0

Hejsa Brevkasse

Jeg er en fra Århus pige på 16 år, der bliver 17 år lige som et par måneder, det betyder også at jeg kan tage kørekort lige om lidt med de nye regler. Egentlig troede jeg ikke, at det var noget, andre end mig selv kunne bestemme. Jeg har til et infomøde hos denne trafikskole i Århus – hvor de sagde at jeg skulle have mine forældres samtykke.

Sagen er den, at mine forældre synes, at jeg skal vente til jeg bliver 18 og følge de gamle regler, selvom jeg synes det er tosset, når jeg nu rent faktisk godt må. Jeg tror det er fordi det jo kræver man køre med en ledsager, og de ikke gider. Mit spørgsmål er – skal man have tilladelse alle steder, eller er det bare den køreskole der kræver det?

KH hende på snart 17 år

_______________________________________________________________________

Hej 17-årige

Vi forstår godt, at du gerne vil have et kørekort, når du bliver 17 år, når det rent faktisk er muligt, men reglen om samtykke fra forældre, er der ingen måde at komme uden om på, da det er en af betingelserne, ligesom at du skal køre med en ledsager lige indtil du bliver 18 år. At det er et krav, betyder også, at lige meget hvilken køreskole du besøget, om det så er Århus, København eller hvilken som helst anden by, så vil du få samme svar.

Du kan læse lidt mere om kravene her på FDM’s hjemmeside.

Du slipper altså med andre ord ikke for at blive enige med dine forældre omkring at skulle tage kørekort, og vil de ikke skrive under, er der ganske enkelt ikke at gøre end at vente til du bliver myndig og helt selv kan bestemme.

mvh E-Brevkasse.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here