Forside Generelt Hvilket hundefoder skal jeg give min hund?

Hvilket hundefoder skal jeg give min hund?

2271
0

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Jeg er i tvivl om, hvilket hundefoder jeg skal give min hund. Han er efterhånden en gammel traver, og jeg vil gerne glæde ham på sine gamle dage, men det skal jo heller ikke gå ud over hans sundhed.

Han er en Golden Retriever og er netop rundet de 9 år. Hvad er det optimale foder til en hund i den alder?

Hilsen Thomas.

Svar:

Hej Thomas

Først og fremmest; tak for dit spørgsmål. Det er et rigtig godt spørgsmål, og det er godt, at du skriver.

Mange har nemlig en tendens til at overfodre deres hunde, når de kommer op i alderen. Det har noget at gøre med, at hunden ikke længere er så aktiv, og derfor kan det være fristende at give hunden lidt for mange godbidder. Af samme grund er det ikke en god idé, da de ikke får ‘rendt det af’ på samme måde, som da de var yngre.

Der findes faktisk hundefoder, der især egner sig til ældre hunde. Dette kaldes for seniorfoder. Se eksempelvis her.

Seniorhunden er som sagt i en fase af livet, hvor den er mindre aktiv, og derfor har den også mindre modstandskraft overfor stress og infektioner, og det medvirker til, at der gradvist sker en svækkelse af kroppens funktioner og organer. Og det stiller krav til det foderet.

Typisk kommer hunden i senioralderen, når den er mellem 5 — 7 år, men hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund er kommet i senioralderen, og du derfor skal begynde at fodre ham med seniorfoder, så bør du tage ham med en tur til dyrlægen, som kan hjælpe yderligere.

Seniorfoderet har en lang række egenskaber og fordele, der har direkte indflydelse på hundens velvære. Blandt andet:

  • Letfordøjelige proteiner
  • Begrænset mængde af salt og fedt
  • Øget fibermængde
  • Regulering af fedtsyreindholdet
  • Tilpasning af vitamin- og mineralmængde

Der er altså god grund til at vælge seniorfoderet, når din hund er kommet op i alderen — og du vil tydeligt kunne mærke forskel, hvis du er vant til at benytte det samme foder, som du plejer. Det vigtigste er, at du vælger noget foder der ikke er fyldt med alt muligt unødvendigt, det samme gælder med godbidder. Prøv eksempelvis dem fra natural dog company.

Held og lykke!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here