Forside Bolig Hvor meget kan jeg spare med et pillefyr?

Hvor meget kan jeg spare med et pillefyr?

975
0

Kære e-Brevkasse

Jeg går og overvejer, om jeg skal have et pillefyr. Det skulle efter sigende være muligt at spare helt op til 70% på sin varmeregning, hvis man skifter til det. Det lyder jo lokkende. Kan du fortælle mig, om det er rigtigt?

MVH
Louise

 


 

Hej Louise

Først og fremmest; tak for dit spørgsmål. Det luner altid, når folk skriver ind med deres spørgsmål. Jeg kan fortælle dig, at det i visse tilfælde er rigtigt, at du kan spare penge, hvis du har et pillefyr. Det kommer an på, hvilken varmekilde du har på nuværende tidspunkt.

Hvis du eksempelvis varmer din bolig op med el, så vil du kunne spare mange penge om året ved at skifte til et pillefyr. Det skyldes, at elektronisk varmekilder er blandt de dyreste, der er på markedet, hvorfor du vil kunne skære en seriøs del af din varmeregning, såfremt du skifter til et pillefyr.

Du skal dog være opmærksom på, at der er væsentligt mere arbejde i at vedligeholde et pillefyr, end hvis du har en mere traditionel varmekilde. Desuden er det vigtigt at påpege, at et pillefyr er en investering, der først er betalt hjem om mellem 2-4 år, afhængigt at hvor meget varme du bruger.

Du skal derfor gøre dig nogle tanker omkring, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde dit pillefyr. Er det overhovedet noget, du føler, at du har tid til? Hvis ikke, så er det en dårlig idé.

Der findes mange forskellige pillefyr på markedet, men blandt de mest respekterede mærker finder du Blackstar-pillefyret, der er udviklet i Danmark. Det er rigtig godt, om end det koster en smule at få installeret. Vær dog opmærksom på, at det er penge, du tjener hjem igen i løbet af en årrække.

Med venlig hilsen
Frederik fra e-Brevkassen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here