Forside Generelt Kan forsikring afvise indbrud pga lås?

Kan forsikring afvise indbrud pga lås?

2795
0

Hej Brevkasse !

Jeg har en lidt kedelig sag, som jeg håber I kan hjælpe mig med. Mellem jul og nytår var vi så uheldige at vi havde indbrud, hvor vi blandt andet fik stjålet en næsten helt ny computer, en iPad, nogle smykker og vores kitchen aid. Vi har sporet iPad’en, men kan se at den allerede befinder sig i Polen, så der er ikke de store chancer for at vi nogensinde ser det igen.

Forleden fik jeg så en ret kedelig besked fra vores forsikringsselskab (ingen nævnt ingen glemt) – nemlig at de kun dækker meget begrænset da vi havde en gammel lås, der ikke er godkendt. Kan det virkelig passe?

mvh Mads

_______________________________________________________________________

Kære Mads

Som udgangspunkt er svaret her: Nej !

Nu nævner du ikke hvem dit forsikringsselskab er, men umiddelbart hedder det sig, at husets døre skal være forsvarligt lukket og låst. Der er altså ikke krav om at det skal være en speciel form for lås, ligesom der er ikke er nogen der er med godkendte end andre. Det er dog en rigtig god ide at du får skiftet din lås ud, så du har noget der lever op til de standarder der er inden for låse (se mere her).

Men siger dit forsikringsselskab sådan, skal du i hvert fald læse dine dine betingelser meget grundigt igennem, da det vil være meget utraditionelt i forhold til de gænge betingelser, der er på markedet på nuværende tidspunkt.

Desværre er det nogen gange lidt af en kamp, hvis forsikringsselskabet stiller sig på bagbenene omkring en vurdering, men såfremt jeres dør har været forsvarligt låst, burde der ikke være problemer.

mvh

E-Brevkasse

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here