Forside Generelt Kan jeg selv vælge min forsvarsadvokat?

Kan jeg selv vælge min forsvarsadvokat?

637
0

Er du tiltalt i en straffesag, vil du få beskikket en forsvarer. Denne forsvarer kan du lade varetage din sag, men du er ikke tvunget. Ønsker du at skifte til en anden advokat, er det muligt, men du er naturligvis ikke tvunget til det.

Når du vil skifte til en forsvarer, er det vigtigt, at det sker med omhu. Det skyldes, at ikke alle forsvarere vil være et ideelt valg for dig. Er du i tvivl om dit valg, er det derfor afgørende, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det.

Der er frit advokatvalg i Danmark

I og med, at der er frit advokatvalg i Danmark, står det dig frit for, hvilken advokat, du ønsker at vælge. Af samme grund er det heller ikke et krav, at du bruger den forsvarer, der er blevet beskikket, hvis du ikke mener, at det er et godt valg.

Hvis du har planer om at finde en advokat, der kan forsvare dig i en straffesag, er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Hvis du blot kaster dig hovedkulds ud i det, løber du en stor risiko. Gør du det, kan du ende med at vælge en advokat, der ikke er en ideel forsvarer for dig.

Vælg en erfaren forsvarsadvokat

Vil du sikre, at du finder en dygtig forsvarer, er der flere ting, der skal være i fokus. Du bør dog særligt have fokus på at finde en advokat, der har erfaring fra lignende sager. Det medfører nemlig, at du får en forsvarer, der ved, hvordan din sag skal gribes an.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en forsvarer er et ideelt valg til din sag, så forhør dig hos en forsvarsadvokat om hans eller hendes speciale og erfaring. Kun ved at gøre dette, kan du sikre, at du ikke hyrer en forsvarsadvokat, der ikke er et passende valg.

Er du fængslet?

Er du fængslet, er det ikke sikkert, at du selv kan kontakte den ønskede forsvarsadvokat. Er det tilfældet, kan du bede politi eller fængselspersonale om dette. Accepterer den nye advokat sagen, vil han eller hun varetage resten.

Hvis du ikke er fængslet, kan du selvfølgelig selv rette henvendelse til den ønskede forsvarer. Derfor er det naturligvis en kende lettere at skifte den beskikkede forsvarer, hvis du ikke er fængslet. Viser det sig at være tilfældet, er det dog heller ikke umuligt at gøre det.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here