Forside Generelt Kan man få drikbare rødvine til under 250 kr?

Kan man få drikbare rødvine til under 250 kr?

2507
0

Kære E-brevkasse, jeg har i en længere periode diskuteret med min svoger om hvor vidt det er muligt, at finde drikbar rødvin til under 250 kr. flasken. Det mener jeg, naturligvis det er, men han påstår hårdnakket, at der ikke findes vin i de prisklasser, der er værd at drikke, medmindre man skal have hvidvin eller rosé. Selv har jeg et par favoritter til under 250 kr. men han slår dem hen som uinteressante og ligegyldige vine. En af hans argumenter er at vinbonden kun får 12,5 kr. i hånden selv, hvis vinen har kostet 250 kr. Derfor kan der umuligt være kælet om vinen, som der er, med de større og langt dyrere huse. Selv syntes jeg ikke jeg kan smage den store forskel, er der noget om snakken?

Hilsen Iven, Odder.


Hej Iven og tak for dit spørgsmål.

Det er et meget svært spørgsmål du kommer med her, for det afhænger meget af den person der drikker vinen. Har vedkommende drukket og smagt på flere tusinde flasker igennem sit liv? I så tilfælde har vedkommende nok dannet sig nogle meget klare præferencer og har smagt og oplevet så meget stor vin, at almindelig vin måske er kedeligt for vedkommende. Hvor meget personen interesserer sig for vin, har også meget at sige.

Selv holder jeg af vin i mange forskellige prisklasser og det tror jeg de fleste gør. Vi kan godt lide at give lidt ekstra og købe lidt finere vine, til specielle lejligheder. Personligt har jeg et par favoritter her, til under 250 kr. som jeg gerne deler, uden at blive flov:

Udover vin i den prisklasse, foretrækker jeg også ligesom mange andre fine vine. Personligt smager jeg dog kun, når andre deler ud, af de dyrere dråber. Jeg har blandt andet smagt en Domaine du Pegau Châteauneuf-du-Pape Cuvée Da Capo 2007, det var noget af en oplevelse, men hold op et prisskilt.

Det er korrekt at en vinbonde kun får 5 kr. for en flaske vin til 100 kr. og derfor 12,50 kr. til vinbonden. Det betyder dog på ingen måder, at vin ikke kan smage godt, men din svoger kan have en pointe med, at der bliver taget større forbehold og kælet mere for de druer, der er i finere vine og derfor, vil vinen altid være finere. Om man bedre kan lide vinen, er helt og aldeles et spørgsmål om smag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here