Forside Familieliv Kan en tavle få os til at holde madplanen?

Kan en tavle få os til at holde madplanen?

2215
0
Kan en tavle få os til at holde madplanen?

Kære brevkasse

Jeg har i nogle uger forsøgt mig med at lave madplan herhjemme. Min partner og jeg bruger begge meget tid på vores arbejde, og nu skulle det der med en fast madplan altså prøves af. Men jeg synes ikke, det fungerer ordentligt. Halvdelen af dagene kommer jeg hjem, og så har min partner lavet en helt andet ret, end der stod på planen. Så får vi måske lasagne, når jeg havde regnet med noget helt andet, og så går halvdelen af ingredienserne til spilde. Det er meget svært at få hele kabalen til at gå op, og det er som om, min partner ikke helt kan slippe vanen med at lave mad efter sit humør.

Jeg har overvejet at købe en tavle til køkkenet, hvor vi kan skrive madplanen op på hver uge, men jeg ved ikke, om det ville hjælpe. Har du nogle gode råd? De skærer i mit hjerte, at vi hver uge smider overskudsmad ud, bare fordi madplanen ikke er blevet fulgt.

Frustrerede hilsner fra Caroline


Kære Caroline

Jeg kan godt forstå, at du er meget frustreret over den situation. Det lyder lidt som om, I måske ikke har været enige om at gå i gang med at bruge en madplan?

Jeg synes, din idé med en tavle er god. Jeg synes, du skal prøve det af – og så kan I også hygge jer med at skrive retterne op og eventuelt dekorere tavlen. Hvis I har børn, kan de også hjælpe til med at tegne nogle af ugens ingredienser. Man kan få nogle smarte kridttuscher i farver, som er meget nemme at bruge og giver et godt resultat – det gør det lidt nemmere for alle at være med, og tavlen bliver rigtig flot.

Men samtidig er det vigtigt, at du taler grundigt med din partner om, hvad jeres mål er med madplanen. I er nødt til at være enige om, hvorfor I har den, og hvorfor den skal bruges. Og så må du hellere tage en snak med din partner om dit problem med madspild, hvis I har et så forskelligt syn på tingene.

Jeg ønsker dig held og lykke.

Mange hilsner

Brevkassen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here