Forside Familieliv Fra lejlighed til villa – Hvad skal jeg være opmærksom på?

Fra lejlighed til villa – Hvad skal jeg være opmærksom på?

2126
0
lejlighed

Hej e-brevkasse,

Min mand og jeg står overfor et af de store skridt her i livet, ja faktisk drejer det sig om flere af slagsen. Vi venter vores første barn, og er derfor i gang med at bygge redde. Vi bor på nuværende tidspunkt i lejlighed i Brønshøj. Her bor vi til leje, og vi kan godt se, at pladsen bliver trang, når to bliver til tre. Så vi er på udkig efter en villa her i hovedstadsområdet. Men vi har jo aldrig prøvet sådan et skridt før, så mit store spørgsmål er, hvad vi skal være opmærksomme på?

Med venlig hilsen
Sarah, Brønshøj


Hej Sarah,

Først og fremmest tillykke med de glædelige omstændigheder. Det er helt sikkert en af livets store oplevelser, men du har også ret i, at det kræver lidt omstillinger i tilværelsen. Og med rykket fra lejlighed til en evnetuel villa, opstår jo også rykket fra lejer til ejer, og her er der flere ting, man skal være opmærksom på.

For det første, skal du sikre dig, at du ikke køber katten i sækken. Det er en proces, som sker hver dag, men en bolighandel er ikke bare lige sådan. Og det gælder om at have god rådgivning, og derfor vil jeg anbefale, at I tager kontakt til en boligadvokat som disse, der kan hjælpe jer med rådgivning omkring handel og køb.

Derudover er det en rigtig god idé, at I får en byggesagkyndig til at gennemgå hjemmet i fællesskab med jer. K1, K2 og K3 – det kan være en sand jungle at komme igennem tilstandsrapporter og elrapporter uden at blive forvirret. Derfor er det godt at have en fagmand med, som ved, hvad han ser på, og kan rådgive jer i, hvilke udfordringer, det kan give at have sådanne ting stående i en rapport.

I bør også overveje tidsforbruget som er forbundet med at skulle overtage en villa. Er der mange projekter, som skal føres ud i livet? Er der ting, som skal renoveres? Er der tale om en tidskrævende have? Står I overfor store investeringer, såsom nyt tag, køkken, guld eller lignende? For det er altså dyrt og tidskrævende at flytte i hus. Derfor kan I overveje, om det er lige nu, I skal gøre det, eller det skal udsættes, til I får mere energi på kontoen.

Held og lykke med jeres lille barn og forhåbentlig jeres tilværelse som husejere.

Eric, E-brevkasse.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here