Forside Generelt Er det rigtigt, at man nu kan få kørekort til bil som...

Er det rigtigt, at man nu kan få kørekort til bil som 17-årig?

1914
0
bilkørekort
Young woman, a drowsy drive, yawning sitting at the drivers seat in the car, causing a danger of driving because of a serious lack of sleep

Det korte svar er “ja”, Du kan nemlig begynde på køreskole, når du er 16 år og 9 mdr.

Før du begynder på køreskole og på at tage bil kørekort, skal du dog sikre, at begge forældre (dem som har forældremyndigheden) vil give dig lov til at køre bil når du bliver 17. Begge skal underskrive et dokument hvor de giver dig tilladelse.Du kan allertidligst gå til den praktisk køreprøve, efter du er fyldt 17 år.

Når du har bestået både teoriprøve og så køreprøve, så må du køre bil, men der skal dog være en erfaren bilist med som ledsager. Det kan f.eks være din mor eller far.

Ledsageren (Krav)

Ledsageren som skal med dig i bilen skal være minimum 30 år. Vedkommende skal have haft et dansk kørekort i 10 år (til personbil), og kørekortet må ikke have været frakendt i den periode.

Ledsageren være i stand til at køre bilen lovligt. Det vil sige at vedkommende for eksempel ikke må være fuld, have brækket et ben eller have indtaget stærk medicin.

Dit ansvar

Ansvaret for at oplyse ledsageren om de krav, vedkommende skal opfylde for at køre med dig, påhviler dig. Du skal til en hver tid kunne dokumentere, at du har gjort det over for politiet

Træn så ofte du kan

Det er altid en en god idé at øve sig så meget som det er muligt med en eller måske to  voksne, som du har har tillid til og der er dygtige til at lære fra sig. På den måde får du god rutine med at sidde bag rattet og bliver en mere sikker bilist, senere hen når du bliver 18 år og kan køre bilen alene. Øv de ting som du kan blive udsat for til køreprøven. Det kan f.eks være sidelænds parkering eller 3-punktsvendinger.

Summa sumarum: Ja, når du er 17-år må du gerne kører med ledsager (NB! Dog kun i Danmark)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here