Forside Børn Hvordan får jeg mit barn til at sove?

Hvordan får jeg mit barn til at sove?

2907
0

Kære Brevkasse

Jeg ved godt, at der ikke er et endegyldigt svar på mit spørgsmål, men jeg synes efterhånden at jeg har prøvet så mange ting, at jeg er ved at være desperat, og derfor prøver jeg nu her, i håb om at der kommer et eller andet, jeg ikke har prøvet før, der kan hjælpe mig. I har nok hørt det før, men her kommer det altså: hvordan får jeg mit barn til at sove.

Bonusinfo: Hun ligger i tremmeseng og er lidt under halvandet år nu. Hun har sovet igennem max 10 gange siden hun blev født.

Kærlig hilsen

Maja-Karina (en meget træt mor)

_______________________________________________________________________

Kære Maja-Karina

Tak for dit spørgsmål. Vi kan nok ikke garantere dig, at du fra nu af kommer til at sove gennem hver nat uden at høre et pip fra din datter, men jeg vil meget gerne komme med nogle tips, hvor du måske kan bruge nogen af dem, og i alle tilfælde kan det ikke skade at prøve.

  • Giv hende mad lige inden hun skal sove. Hun skal ikke have et måltid, men lige inden i børster tænder, kan det være en god ide at prøve at tilbyde hende en banan. Der er mange børn der vågner om natten, fordi de er sultne, og selvom de har spist godt med aftensmad.
  • Brug en sengerand. At sove er forbundet med tryghed, hvilket også betyder, at hvis hun er tryg, sover hun bedre. En sengerand skaber lidt en hulestemning i sengen, hvilket skaber tryghed for barnet. Hvis du allerede har en, så prøv at udskifte den med en tykkere eller med motiver hun kan kigge på – du kan finde nogle lækre her hos Naturebaby.
  • Læs bøger eller syng sange. Du gør det måske allerede, men ellers er det et af de bedste råd. Børn bliver beroliget ved at høre forældrenes stemme, om det så er sang eller oplæsning fra en bog. Lad vær med at sætte noget musik på, for det er ikke musikken i sig selv der skaber ro, men derimod din stemme.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here