Forside Bolig Hvordan sparer jeg penge på min varmeregning?

Hvordan sparer jeg penge på min varmeregning?

2627
0

Kære e-Brevkasse

Jeg synes altid, at min varmeregning bliver dyrere, end jeg havde regnet med. Det irriterer mig, for jeg har aldrig betalt så meget i varme før. Lige nu fyrer jeg op med el, men er der egentlig nogen måde, man kan gøre det billigere på?

Hilsner fra
Thomas

 


 

Hej Thomas

Tak for din henvendelse.

Der findes masser af måder, du kan opvarme dit hus på, og lige netop el er en af de dyreste måder. Det vil være en god idé, hvis du skifter varmekilde, da de fleste andre vil give dig en billigere el-regning. Herunder gennemgår vi nogle af dem, der er bedst.

Fjernvarme: Du bør undersøge, om der er fjernvarme i det område du bor. Det er den mest udbredte varmekilde i Danmark, og det er derfor en god idé at undersøge, om der er mulighed for det. Fjernvarmevandet bliver sendt til dit hus i et system af isolerede rør, der er gravet ned under jorden. Du kan få præisolerede Calpex-rør her. I Danmark er der omkring 60.000 km fjernvarmerør gravet ned i jorden. Prisen er mellem 10.000 og 15.000 kr. om året.

Pillefyr: En af de billigste varmekilder – hvis ikke den billigste – er pillefyret. De fås mange steder, og det er en varmekilde, du selv har i din bolig. Når du fyrer med el nu, kan du spare op til 60 procent på din varmeregning. Prisen er omkring 7000 kr. om året.

Naturgas: Den danske naturgas kommer fra Nordsøen, og den løber gennem gasnettet og ud til dit gasfyr, hvor den antændes. Afbrændingen opvarmer brugsvand og det vand, der er i dine radiatorer. Det er billigt og nemt – og så er det mere miljøvenligt end olie og elvarme. Vær dog opmærksom på, at der er risiko for gas og kulilteudslip. Prisen er omkring 15.300 kr. om året.

Med venlig hilsen
e-Brevkassen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here