Forside Generelt Jeg sover ikke ordentligt om natten: Hvad kan jeg gøre?

Jeg sover ikke ordentligt om natten: Hvad kan jeg gøre?

2110
0
Gardiner
Gardiner

Hej e-Brevkasse

Jeg har problemet med at sove på denne tid af året. Det betyder, at jeg får alt for lidt søvn, og jeg er ikke frisk, når jeg er på arbejde. Samtidig betyder det også, at jeg bliver nødt til at skrue ned for mit sociale liv, fordi jeg simpelthen ikke kan overskue det. Det er ærgerligt, men jeg ligger simpelthen bare og kigger om natten, når jeg er vågen. Ret irriterende.

Hvad gør jeg?
Tobias, Odense


 

Hej Tobias

Det er da et irriterende problem. Alligevel er jeg glad for, at du skriver ind med dit problem. Du er nemlig ikke den eneste, der døjer med søvnproblemer. En undersøgelse viser, at det faktisk er op mod 9/10 danskere, der har problemer med søvnen. Det er meget højt, og det behøver selvfølgelig ikke at være i udpræget grad — men selvom det kun er en gang imellem, er det et meget højt tal.

Og du har fuldstændigt ret. Det kan være svært at falde i søvn på denne årstid. Det skyldes ikke mindst, at det er varmere end normalt, og det betyder også, at der er mange, der ikke kan sove. Det kan du afhjælpe ved at have åbne vinduer eller en blæser, som kan gøre det lidt koldere.

Så kan det til gengæld være, at du ikke kan sove, fordi der er lyde. Her kan du bruge ørepropper. Sidst — men ikke mindst vigtigt — er det vigtigt, at du får hængt nogle ordentlige gardiner op. Gerne mørklægningsgardiner, som du kan hænge op, så du ikke vågner af solen om morgenen.

En anden ting er, at det er en god idé, hvis du kan lægge dig til at sove på samme tid hver aften. Hvis ikke du kan sove, kan du forsøge at fokusere på din vejrtrækning; træk vejret dybere og dybere.

Kærligst
Thomas, e-Brevkassen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here