Forside Børn Prøver at blive gravid: Må jeg bruge e-cigaret?

Prøver at blive gravid: Må jeg bruge e-cigaret?

773
0
DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

“Hej e-Brevkasse

Jeg forsøger at blive gravid sammen med min kæreste, og jeg har fået at vide, at rygning gør det sværere. Jeg overvejer derfor at gå over til e-cigaretter (har kigget lidt på den her side), men jeg er i tvivl om, om det bliver bedre af den grund?

På forhånd tak for svaret 🙂

Maria”


Hej Maria

Først og fremmest er det den helt rigtige beslutning, du har truffet; at du gerne vil stoppe med at ryge.

Det er et godt spørgsmål, du stiller. Der er dog desværre ikke noget klart svar, da der ikke har været forsket nok i e-cigaretters virkning på lang sigt.

E-væske med og uden nikotin

Man kan vælge e-væsske med og uden nikotin. Dem, der indeholder nikotin, kan påvirke blodkarrene, du har i livmoderen, så det befrugtede æg får sværere ved at sætte sig fast. Dét kan altså have en negativ påvirkning.

Vær forsigtig med e-cigaretten

Det bedste, du kan gøre, er at stoppe helt med at ryge. Især når du ér blevet gravid. Der er ikke megen forskning på området, og derfor er det en god idé, hvis du lader tvivlen komme barnet til gode. Det er nemlig langt fra utænkeligt, at det påvirker barnet.

Sundhedsstyrelsen har et forsigtighedsprincip; man vil hellere fraråde end at tilråde, hvis forskningen ikke er dækkende. Derfor anbefales det eksempelvis heller ikke, at du bruger forskellige typer af hårfarve og skønhedsprodukter, der indeholder parfume, imens du er gravid.

Det samme bør gælde for e-cigaretter. Lad være med at begynde, men hvis du slet ikke kan styre din rygetrang, er det bedre at tage et sug på din e-cigaret – også selvom der ikke er forsket nok på området.

Hvis I i forvejen lever et sundt og aktivt liv og har regelmæssig sex, så er der store chancer for, at I blive gravide.

Held og lykke med det!

Camilla, e-Brevkassen.dk


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/e-brevkasse.dk/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

EFTERLAD ET SVAR