Forside Generelt Studine undrer sig: Hvordan lærer jeg min medstuderende dansk?

Studine undrer sig: Hvordan lærer jeg min medstuderende dansk?

2417
0

Hej e-Brevkasse

Jeg står i den dejlige situation, at jeg går i en klasse, hvor der er mange udvekslingsstudenter. Det er rigtig fint, for jeg elsker at møde mennesker fra andre lande og kulturer. De er her dog for at lære dansk, så jeg får ikke rigtig trænet mit engelsk med dem. Samtidig er det svært at føre en samtale med dem på dansk, fordi de ikke rigtig kan noget endnu.

Hvad gør jeg? Mine undervisere siger, at jeg ikke må tale engelsk med dem, men jeg vil rigtig gerne lære dem bedre at kende. Især Augusto fra Rom, som jeg synes virker til at være en rigtig sød fyr. Han har endog gyldenbrunt hår, et markeret kæbeparti og nogle fede skjorter på. Sådan ville jeg også gå klædt, hvis jeg var fra Italien.

Louise


Hej Louise

Det er så fedt, at du skriver ind med dine spørgsmål. Du danner hele fundamentet for e-Brevkassen sammen med de hundredevis af andre, der skriver ind hver måned for at få svar på deres spørgsmål. Tak!

Nå, men videre til spørgsmålet. Jeg synes, det er rigtig fint, hvis du taler dansk med dem, men får de noget decideret dansk undervisning? Der findes mange steder, hvor man kan learn danish online, som det jo hedder på engelsk. Det kan eksempelvis foregå på en aftenskole.

Med hensyn til Augusto; har du forsøgt dig med at lære et par gloser på italiensk? Det, tror jeg godt, kunne risikere at tage kegler. Det er dog ikke sådan, at du skal gå ud fra, at han kaster sig hovedkulds i dine arme, blot fordi du kan et par gloser på hans sprog. Alligevel kan det dog vise ham, at du bekymrer dig, og derfor vil det være en god anledning til at snakke lidt med ham.

Med venlig hilsen
Redaktøren

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here