Forside Bolig Udskiftning af gammelt oliefyr

Udskiftning af gammelt oliefyr

2692
0
Pillefyr

Hej.

Jeg har en ældre bolig med et gammel oliefyr. Fyret er snart 20 år gammelt og det skal skiftes. Min bolig er 140 kvm, og fyrre kun med olie. Mit årlige forbrug i olie er ca. 1500L. Min spørgsmål til jer, er hvad jeg skal vælge i stedet for? Mine overvejelser er følgende:

  1. En varmepumpe, kombineret med solvarme. Jeg har et stort tag, hvor solvarmen kan installeres
  2. Et pillefyr også kombineret med solvarme.

Jeg er meget i tvivl om hvilket valg jeg skal træffe, og søger derfor råd og vejledning fra jeres side. Pft og god dag!

Mvh Jette A

_______________________________________________________________________

Hej Jette.

Tak for dit spørgsmål, og vi forstår dine frustrationer. Først og fremmest er vi glade for at du har disse to overvejelser, da begge valg gavner miljøet, meget frem for et oliefyr. Vi taget af kig på de to valg, og kommer med fordele og ulemper ved begge.

  1. Pillefyr – Ved et pillefyr skal fyldes piller på et par gange om ugen, og her skal du typisk håndtere sække på op imod 15 kg. af gangen. Derudover skal askeskuffen tømmes en gang om måneden. Af positive at nævne omkring et pillefyr, er en billigere anskaffelse pris og den billige generelt drift. Da du allerede har en skorsten, kan fyret let og enkelt kobles på denne.
  2. En varmepumpe – Varmepumpen køre mere eller mindre af sig selv, og du behøver ikke noget vedligeholdes, som sådan. Dog er det væsentligt dyrere i drift, og hvis huset ikke er isoleret rigtig godt, kan det være svært at få fordelt varmen ordentligt. Med en varmepumpe vil du få lavere fremløbstemperaturer end du er vant til, og er huset dårligt isoleret, kan det betyde nedsat varmekomfort, og et forsat relativt højt varmeforbrug. Med et pillefyr kan du nemmere opretholde en høj fremløbstemperatur på dine radiatorer, uden af bekymre dig om regningen.

Alle betragtningerne taget i mente, og vurderingen af at du vil kombinere de to valg med solenergi, bør du vælge et pillefyr. Ring eller skriv endelig igen, hvis du skulle have yderligere spørgsmål.

Mvh. E-brevkassen.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here