Forside Bolig Hvornår skal hækken klippes?

Hvornår skal hækken klippes?

2612
0

Hej brevkasse

Sommeren nærmer sig jo, og min hæk er ved at blive godt grøn. Jeg har derfor et ganske enkelt sprøgsmål. Hvornår skal jeg klippe min hæk? Jeg kender godt den med, at man skal klippe inden sankt hans, men gælder det stadig?

mvh

Haveejeren

Hej Haveejer

Ja, det er dejligt at sommeren er på vej.. men det betyder jo også havearbejde. mange klipper hæk flere gange om året men faktisk kan du sagtens nøjes med at trimme den én enkelt gang hvert år.

Ligusterhække, og andre hække der taber bladene om vinteren, har tendens til at gro vild og voldstomt heover sommeren. De gror mere end de hække, der er grønne året rundt. Hvis du skal sikre, at de står skarpt hele året, er det en god idé, at du klipper dem både i juni og august.

Du kan godt klare dig med kun én enkelt klipning, hvis du ikke har noget imod, at de stritter lidt mere end ellers. Klip den i juli måned i stedet for i juni, og du kan nøjes med at klippe den én gang.

Du kan finde en oversigt over de bedste hækkeklippere ved at klikke her. Det er en god idé at vælge en ordentligt hækkeklipper, der tager til. Det kan eksempelvis være en elektrisk, håndholdt plæneklipper, som ikke kræver benzin eller ledning.

Og her er lige et lille ekstra råd: Pas på fuglereder, når du klipper hæk

Når du klipper hækken, skal du passe på, at du ikke klipper ind i fuglereder. Særligt, er det nødvendigt, hvis du klipper hækken før Skt. Hans, hvor fuglene ofte har æg i redderne. Vær desuden opmærksom på, at du åbner hækken op for katte og andre dyr, når du klipper den.

Vi håber du kunne bruge svaret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here