Forside Familieliv Spar penge og plads – køb vakuumpakker

Spar penge og plads – køb vakuumpakker

266
0

Hold dine fødevarer friske i længere tid, og sæt dermed en effektiv stopper for madspild – hvordan lyder det? Med en vakuumpakker kan du forlænge dine madvarers levetid og sørge for hele tiden at have friske fødevarer på køl og frys. Når maden er vakuumpakket, holder den sig op til fem gange længere i fryseren, du undgår frostskader på f.eks. kød, og pakkerne fylder mindre.

Vakuumposen, som maden er pakket i, kan holde til både fryser, mikroovn og i kogende vand. Og så kan den i øvrigt genbruges.

Hvad gør de?

Der kan være flere grunde til, at man vakuumpakker sin mad. Men helt overordnet fjerne man partikler og molekuler, der er ’til overs’ ved at suge al luft ud af posen – bakterier, snavs og molekuler fra luft og vand. Helt lige som en støvsuger, faktisk. Når posen lukkes er der derfor ikke længere noget i posen, der kan være med til at fordærve eller nedbryde maden. Og den er forseglet, indtil posen bliver åbnet, og der igen er fri adgang for luftmolekulerne. Det er vigtigt at vakuumpakke i særlige poser. Du kan ikke bare bruge dine egne poser, da de næppe lukker helt tæt. Du kan købe disse vakuumpakker på forskellige hjemmesider og hos butikker, som sælger køkkengrej.

Hvorfor skal du købe vakuumpakker?

Ofte er der penge at spare hvis du køber stort ind. Køb f.eks. en stor mængde kød af gangen og brug din vakuumpakker til at pakke maden i vakuumposer i portioner der svarer til husstandens behov. Vakuumpakket mad fylder også mindre. Når du vakuumpakker fylder dine fødevarer ganske enkelt mindre i fryseren. Desuden er dine fødevarer lettere at stable og hurtigere at tø op når du skal bruge dem. Hvis du vil prøve kræfter med Sous Vide tilberedt mad, kommer du ikke uden om en vakuumpakker.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here